Rukous

Luoja, avaa silmäni näkemään
kaikki kauneus jokaisessa.
Anna egoni hiipua unholaan
- sielun nousta sydäntä täyttämään.

Annan itseni sinulle kokonaan
- vaikka yhtähän olemme nytkin,
ota karkeus, uhma ja katkeruus,
polta pahuus, syntinen mieli.

Kiitos,
tunnen kuink' oloni kevenee
ja mieleni onkin tyhjä
- täytän itseni rakkauden säveleen,
sielun lauluun kun kaikki se yhtyy.

Oma henkinen tieni alkoi Reiki-kurssista, jossa itsehoidon aikana sain kosketuksen tuosta "ajattomasta, paikattomasta" tilasta - upea kokemus silloiselle järki-ihmiselle! Siitä sitten alkoi itsensä työstäminen ja muutos. Ja tuo työ jatkuu vieläkin...

Järjestän reikikursseja kysynnän mukaan. Ota siis yhteyttä jos kiinnostuksesi heräsi = )

Reiki I
Tällä kurssilla opit toimimaan reiki-energian kanavana, luomaan yhteyden nyt-hetkeen. Käymme läpi reikin historiaa ja henkisiä lainalaisuuksia, opettelemme reikin periaatteet ja miten niitä voi käytännön elämässään hyödyntää. Opettelemme seitsemän peruschakraa ja niiden ominaisuuksia. Opit tekemään itsehoidon ja miten hoidamme toista. Oman valintasi mukaan tämä voi olla kurssi omaa kasvua varten, tai motiivisi voi olla toisten hoitaminen.
Kurssi on ns. osallistava kurssi, joka käydään keskustellen ja vuorovaikutuksen kautta läpi käsitellen yllä mainittuja asioita. Sinut yhdistetään reikin linjaukseen ja sinussa uinuvat reikikanavasi avataan pyhillä virityksillä, jotka sinetöidään sinuun. Reiki on tämän jälkeen aina käytettävissäsi, vaikka pitäisitkin vuosien taukoa sen välittämisessä. Kurssi on kaksipäiväinen (kolmipäiväinen), 6 h (4 h) per päivä. Kurssihinta 200 € sisältää materiaalin, todistuksen ja Aila Norlamon kirjan "Elämän oppilapsi".

Reiki II
Tämä kurssi on energiatilaasi voimakkaasti kohottava, jossa syvennämme reikin periaatteita ja opettelet Mikao Usuin saamat pyhät symbolit ja niiden moninaiset käyttömahdollisuudet. Nämä symbolit mahdollistavat energian lähettämisen, voimistamisen sekä karmalinjojen puhdistamisen.
Kurssin kesto on 8 h. Kurssihinta 250 € sisältää materiaalin, todistuksen sekä "Mitä sairaudet meille viestittävät" -kirjan.
Reiki III
Kolmannen tason reiki-koulutus on omaa henkilökohtaista kasvua. Koulutus koostuu 33 askeleesta, joiden pituudet määräytyvät opiskelijan "valmiuksien" mukaan - Reiki III on pääosin pelkkää omaa kasvua, ja sitä näillä askelilla mitataan. Mukaan tulee myös opettajaosio, joka alkaa askelten jälkeen.
Jokaisen askeleen hinta on 53 €, ja pituus 1-1,5 h. Opettajaosio on yhden viikonlopun mittainen, ja sen hinta on 430 €.

Mitään maksimiaikarajaa ei koulutuksella ole, askel kerrallaan opiskelijan mukaan edeten. Minimissään koulutus kestää reilun vuoden. Kyse on siis matkasta itseen ja omasta henkisestä kasvusta. Loppusilauksena on opettajaosio, joka mahdollistaa myös reiki-koulutusten pitämisen - mutta ei vaadi sitä. Saat tarvittavat tiedot kurssien pitämiseen ja niiden sisältöön.
Askeleet on mahdollista käydä myös etäyhteyden kautta, ettei sinulla ole mahdollisuutta tulla paikan päälle. Etäyhteyden kautta toteutettaessa tapaamme yhden viikonlopun ajan. Opettajaosio suoritetaan viikonloppukokoontumisena.
Reiki III -koulutuksen askeleet alkavat syksyllä 2023.

Marjo Wuorisalon kirjoitus reikistä:

Reiki

Reiki on jokaiselle ainutlaatuinen ja ilmenee kaikille hieman eri tavalla. Jokainen reikihoitaja ja reikiopettaja puhuu oman kokemuksensa kautta ja välittää oman elämänviisautensa. Vihkimykset ovat aina samat perinteisessä Reiki-metodissa. Energia, johon saamme yhteyden vihkimyksessä, on todellinen opettaja ja mestari reikikursseilla; Reiki Master toimii välittäjänä energialle, joka sitten tekee tehtävänsä.

Tässä on perustietoa Reikistä välitettynä ja opittuna metodina sekä siitä, mitä Reiki minulle on: elämää tässä ja nyt, rakkautta, hiljaisuutta ja rauhaa, vapautta kaikesta opitusta ja kaikista naamioista, eli puhdasta elämää ja iloa, jossa me kaikki ihmiset ja olennot maan päällä olemme samaa elämää erilaisissa muodoissa.

Reiki on japanilainen nimi universaalille elämänenergialle, joka virtaa kaikkialla, ja joka pitää yllä kaikkea elämää. Japanin ulkopuolella Reikillä tarkoitetaan yleensä japanilaisen Dr. Mikao Usuin löytämää hoitomenetelmää, jossa saamme kyvyn aktivoida, käyttää sekä välittää elämänenergiaa. Usuin metodia voi käyttää hoitomuotona sekä apuna ja tukena henkisessä elämässä. Reiki oli ja on tiibetiläisissä luostareissa käytetty tie valaistumiseen (olemiseen tässä ja nyt ilman kärsimystä ja ongelmia). Tiibetissä hoitaminen on toissijainen ja henkinen kehitys ensisijalla: kun pääsemme irti huolista ja negatiivisuudesta ja elämme tätä hetkeä ilman turhaa ajattelua, myös kehomme pystyy toimimaan terveenä. Todellisuudessa Reikin juuret kulkevat ajan alkuun; onhan käsillä hoidettu aina ja yhäkin ihmiset vaistomaisesti laittavat kädet eri ruumiin kohtiin ajattelematta, että se on käsillä hoitamista. Reiki on siis paljon enemmän kuin vaihtoehtohoito, se on yksinkertaisin ja voimakkain mahdollinen energia, joka toimii puhtaasti elämän lakien mukaan, Reikiä ei voi käyttää väärin, sillä se ei kulje meidän omien ajatustemme mukaan: Reiki vaikuttaa siellä, missä sitä kulloinkin eniten tarvitaan.

Reiki vaikuttaa kaikilla olemisen tasoilla: ruumiin, mielen, tunteen ja hengen tasoilla. Vihkimyksessä eli virityksessä syntyy suora yhteys elämää ylläpitävään universaaliin energiaan. Tämä yhteys säilyy koko elämämme ajan. Vihkimyksessä myös kaikki tasot alkavat puhdistua ja usein tämä sysää ihmisen muutoksiin. Reiki on lahja ja siunaus – sen käyttäminen on maanläheistä ja konkreettista jokapäiväistä toimintaa. Reiki voimistuu ja aukeaa meille, kun luotamme siihen ja käytämme sitä koko ajan osana arkista elämää.

Me muodostumme puhtaasti energiasta: kaikki kiinteä ainekin on energiaa, vain tiiviimmässä ja tiheämmässä muodossa. Me siis olemme elämänenergiaa. Mitä enemmän minä olen puhtaasti elämä minussa, sitä enemmän olen harmoniassa ja elämä voi antaa runsaudestaan. Minä olen silloin läsnä, voimakas ja rakastaen luonnollisesti ja aidosti. Minä olen tässä ja nyt, voima ja rakkaus. Silloin minä olen yhtä Reikin, elämän kanssa. Tämä ei tapahdu yhdessä yössä, mutta se on mahdollista ja upea tarkoitus elämälle. Tämä tie johdattaa meidät oikeaan paikkaan oikeaan aikaan, ja vie meidät siihen rikkaaseen ja yksinkertaiseen elämään, jota varten kukin meistä syntyi tänne maapallolle.

Reiki on jumalallista energiaa, elämänvoimaa, joka läpäisee kaiken. Kaikki elävä on jumalallista pohjimmiltaan, pinnalla vain on kerroksia estämässä elämän vapaan virtauksen. (Jumalallisella en tarkoita uskonnollista, esimerkiksi kristinuskon jumalaa. Tarkoitan sitä voimaa, joka on kaiken elämän takana ja jota ei voi järjellä selittää.)

Elämänvoima on sama meissä kaikissa, mutta se tulee esiin eri tavoilla eri ihmisissä. Meillä kaikilla on oma välitön luonteemme ja oma lahjamme elämässä. Tämän luonteen päällä on kerrostuma kipua, joka muovaa persoonallisuutemme. Tämä persoonallisuus sitten ohjaa elämäämme siten, että useat meistä eivät löydä lahjaansa ja paikkaansa elämässä.

Yleensä toimimme persoonastamme käsin: oma tahtomme. Toiveemme ja alitajuiset kerrostumat ohjaavat elämäämme. Sen sijaan, että toimisimme, usein pohdimme asioita ja syytämme muita siitä, ettemme elä täysillä. Tarkoituksena on pikku hiljaa löytää todellinen luonteemme ja elää siitä käsin. Silloin olemme elämämme kuningattaria ja kuninkaita ja kaikki mitä tapahtuu, kuuluu asiaan. Kielteisyys vähenee ja virtaamme elämän kanssa yhtenä.

Elämä on ihme, joka aukeaa hetki hetkeltä.

Olemme rakentaneet kuvan itsestämme, eikä tämä kuva ole se, mitä me oikeasti olemme. Kun elämme tässä ja nyt, emme edes tiedä, millaisia olemme: annamme kauniin luontomme vain ilmaista itseään miten milloinkin. Muut näkevät meidät, mutta itse emme ehdi jäädä miettimään millaisia olemme, elämä kun liikkuu koko ajan eteenpäin ja päästää irti edellisestä hetkestä. Näin meistä tulee lapsen- ja luonnonkaltaisia: välittömiä.

Tässä menneisyyden mallien purkamisessa kaikki kerroksemme (ruumiin, mielen, tunteen ja hengen) alkavat sykkiä samassa tahdissa eivätkä enää yritä jakaa meitä moneen suuntaan. Meistä tulee kevyitä, harmonisia ja hiljaisia. Löydämme oman villeytemme, mikä on kuin luonto: myrskytuuli, tulivuorenpurkaus, pohjattoman syvä meri ja tyynen tyyni lammenpinta. Olemme vain puhdasta energiaa nauttimassa elämän leikistä.

Reiki virtaa sinne, minne kulloinkin on tärkeintä – täysin riippumatta siitä, mitä me itse tahdomme. Ruumiissamme on viisaus, joka puhdistaa ja palauttaa meidät tasapainoon oikeassa järjestyksessä. Me voimme täysillä nauttia Reikin virtauksesta ja niistä ihmeistä, joita elämä antaa. Me itse emme ole parantajia: Reiki, Elämä parantaa. 

Kiitos, Kiitos, Kiitos!